Lain macam bila lapar?

Wednesday, September 26, 2012

Salam....

Ini kali pertama aku buat review dalam bahasa Melayu... teringin gak nak cuba.. Tapi awal pesanlaa, aku guna bahasa 1Malaysia (a.k.a. rojak hahaha...)

Bersedia untuk meleleh air liur.... hehehhehee... *bersedia.... kini masanya.... - lagu closing theme Boboiboy*

20 September 2012 lepas, aku dan sembilan lagi bloggers dari Sarawak Bloggers di jemput untuk sesi food tasting di restaurant baru - U Bistro. Untuk pengetahuan korang, U Bistro nieh senang nak cari, betul - betul sebelah bangunan lama MAS.


Aku sampai dalam pukul 7pm...




Setelah berjumpa dengan wakil U Bistro yang friendly, Anthea Yap yang kebetulan adalah ex-colleague waktu di zaman kerja hotel dulu, aku pun mengambil gambar sekitar...


U Bistro nieh boleh memuatkan 40 orang dalam satu masa.. Memang sesuai untuk private function or party yang comel - comel... Kalau korang nak buat function tak kira lah dari dua orang ker berapa ker, mereka boleh aturkan tapi bergantung dengan terma dan syarat la yer... Oh yeah.. corkage free tau..

Sila hubungi Anthea Yap @ 0128985822


Masa operasi U Bistro nieh dari sarapan pagi pukul 9:30 pagi sampai pukul 10 malam setiap hari kecuali Ahad. Last order pukul 9:30 malam jadi jangan lambat sangat pikir... pegi je... Ada Wifi gak tau!


Setelah semua bloggers dah sampai dan dah dihidangkan minuman, kami memulakan acara makan - makan dengan roti, dua jenis salad dan ayam....
perghhh lama tak pekena brewed coffee.... 
Fresh Mint & Sprite
Bruschetta
Coral Green Salad dengan sos pesto..
Garden Green Salad dengan parmesan cheese dan crouton! Mantap!!
Tropical Grilled Chicken... Part dada tuh memang juicy.. lembut jer..
Sementara menunggu hidangan lain....

Teropong jap... 
Rakan bloggers (dari kiri)  : Lindy [ http://lindysim.blogspot.com/], Joachim (baju putih) [http://its-lahyf.blogspot.com/], Jacqueline [Dine with Jaq] and Angel [http://angel-cupid.blogspot.com]
Founder Sarawak Bloggers.. Cyril Dason [ Facebook ]
Setelah itu dua jenis kambing.... Aku tak berapa suka makan kambing tapi yang ini memang best... portion pun besar.. 
Woooo.....
Tropical Lamb Cutlet
Tropical Lamb shoulder... 
sesi mengambil gambar dulu sebelum hidangan bertukar rupa bentuk....
sungguh ganas  diri mu.... hahahaha
Wohhh.. Awek cun!!
Lepas tuh... Daging lembu... Tenderloin... memang perghhhhh!!
Tropical Tenderloin
Dah kenyang ke korang...? Haaa ambik nieh lagi.... Last!!

Cheese & Herbs Pizza
Pepperoni Pizza
Lepas makan kami lepak jap.. Sebelum balik... Macam biasa.... Freestyler...!!



Terima Kasih kat U Bistro (staff dan management) kerana jemputan dan juga layanan yang baik.. Semoga akan terus maju!!

Thank you Sarawak Bloggers....

NTGravity : Macam pelik jer... hahaha next time stick with English!! LOL!!

Haiiitttt~!

You Might Also Like

6 Rants Found

  1. not bad entri kitak dlm malay,ok jak mek rasa,stick with it pun xpa.aik tang sama jak topik yg kitak cerita tok dgn coffeegirl?haha best eh,jeles mek nangga ktkorg blogger berkumpul,rasa mok join jak

    ReplyDelete
  2. @Adi Herman.. ok ka?? hahaha.. cuz kmk nak more malay dalam blog tok..
    aok... cuz kmkorg sama g tpt tok and mam... ney tauk mun da rezeki next time... #twtupkch lak??

    ReplyDelete
  3. Adi Herman, memang sama, coz pegi tempat sama mkn sama. Hi Aliey! :p Best jumpa Aliey mlm ya, macam queen rock. :p Next time pegi agik oo...

    ReplyDelete
  4. Hi @Coffee Girl... thank you for stopping by..!!

    ReplyDelete

NTGravitians.. you have something to say?
Please do... Thanks~♥!

NTGravitians

NTGravitians Circle

Award ♥

Thank You to Elyn!

Stat Counter