[Novel] 3x Benci 4x Cinta Bab 12

Monday, February 25, 2013

Assalamualaikum....

Alhamdullilah 3 x Benci 4 x Cinta sudah pun sampai bab yang ke 12. Kalau korang pertama membaca novel  nie, klik [ Mula Membaca Dari Bab Satu ]

Entri yang lepas tentang novel nie silalah lawati [ Kat Sini ]  [ Kat Sini Gak ] dan [ Kat Sini ]

Okeh last entri aku kenalkan watak dalam novel aku. Memang perangai aku me'manusia'kan watak dalam novel yang aku baca sebab kalau tak akan jadi macam nie...,






Hahaha... mohon pencerahan....

Watak seterusnya yang ingin aku kenalkan iaitu watak utama - Aliah Dania  (kalau korang dah lepas kat Bab 5 - korang dah tau la..)




Aku memang minat Rani Murkherjee sejak aku tahu tentang dia tapi yang membuatkan aku memilih watak nie sebab kalau tengok raut Rani nieh macam strong kan.. She can be very sweet or very serious. Betul tak? Maksud aku ada wajah orang - walau macam mana pun tetap ayu laa, sweet laaa, muka kesianlaa dan macam - macam lagi la. She's perfect for this novel.... and ada satu sebab lagi tapi aku malu nak cerita... hahahhaa....

Tinggal satu lagi watak utama yang belum muncul..... Watak yang akan mencetus segala kemungkinan... hahahha.. macam iklan neskepe je...

Haaa nie cover terbaru novel 3x Benci 4 x Cinta... Santek tak? Ada improvement dah skill photoshop aku... hahahah *puji jerlaa diri sendiri dulu....*



Aku tahu ramai yang bertanya kenapa perkembangan novel aku nie lambat sangat..!

Meh aku bagi alasan konkrit aku... hahahah... ada dua nieh haaaa...

Pertama : Selama nie aku gunakan Nokia Communicator 9300i untuk mengarang dan ada lebih 25 bab dah siap cuma tinggal nak upload jer..



Suatu hari tuh aku buka communicator nie tapi blank..! Insiden ini juga menyebabkan kad memorinya corrupted! Adoii frust giler aku...

Korang imagine jela.. 25 bab atau lebih hilang begitu jer... so aku terpaksa rebuild semula jalan cerita berdasarkan bab 11 dan story board yang sedia ada tapi aku tak dapat nak upload terus (waima Bab 12 aje) sebab aku kering idea dan kalau dah jauh pun kadang - kadang aku boleh plak nak tukar jalan ceritanya... Huhu... Oleh itu aku mengarang hingga cukup jauh supaya aku tak dapat nak ubah lagi baru aku dapat upload.

Of course hasilnya takkan sama dengan pertama kali... itu yang paling sedih...

MORAL : Dont take anything for granted.. Period!

Kedua : Waktu Communicator aku merajuk tak nak on.. ada pulak masalah dengan keyboard komputer aku.. lepas tuh aku beli laa yang portable dengan harapan senang nak simpan and waterproof. Turns out... disaster..! Jari aku kena kerja lebih masa menekan every single huruf atau akan kelihatan lah beberapa unfinished words.

Untuk orang yang ada short temper macam aku... i rather not doing anything... Hahaha... mohon jangan contohi aku yer...

Aku nak ambik kesempatan nie nak ucapkan terima kasih tak terhingga kepada semua yang sudi menghantar email bertanya khabar... ada yang tak putus memberi sokongan... Alhamdullillah it's been blessed to meet you all....

May Allah Bless You All....

Di samping itu aku dah create a page yang bernama Malaysia Underground Writers yang aku tubuhkan untuk menyokong Penulis Underground Malaysia macam kita nieh - novelis, penulis blog, kolumnis dan apa-apa kaitan dengan bahan bacaan hanya untuk penulisan dalam bahasa Melayu dan English sahaja.

Jika anda mempunyai novel /cerita pendek/ blog / laman web, mari kita berkongsi di sini. Misi kami adalah untuk mewujudkan halaman untuk anda mempromosikan kerja anda.



Ke Malaysian Underground Writers page.

NTGravity : Somebody is celebrating their 8th Anniversary...

Haiit~!!!

You Might Also Like

2 Rants Found

  1. wow sis, count me in dalam komuniti Penulis Underground Malaysia ni! Anyway mek baruk jak tauk yg kitak tok boleh polah novel.haha nice! Keep up the good work...

    ReplyDelete
  2. Thank you bro... hehehe... cubaan jak hahaha...

    Please do... masih blom ada apa - apa.. tapi believe jak one day this group will help us grow....

    ReplyDelete

NTGravitians.. you have something to say?
Please do... Thanks~♥!

Award ♥

Thank You to Elyn!

NTGravity @Google+

Like Us

NTGravitians Circle

Stat Counter